Gallery

Andre zou vandaag 67 jaar worden.

André Hazes – Zanger, gemeenteraadslid in de gemeente Ronde Veenen. Maakte ooit in pitbullsmoking reclame voor knakworstjes. Hazes werd ontdekt door acteur Johnny Kraaykamp, toen hij als achtjarige stond te zingen op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. In de jaren zeventig brak hij door. Enkele grote hits van hem waren Eenzame kerst en Een beetje verliefd. In 1999 verscheen in de bioscopen de documentaire Zij gelooft in mij.

Henny Huisman (67) vindt oud zijn ‘kwalitatief uitermate teleurstellend’

Henny Huisman heeft er “zeker” wel moeite mee dat hij ouder wordt. De presentator vierde onlangs zijn 67e verjaardag.

 

“Ik vind het kwalitatief uitermate teleurstellend om ouder te worden, of misschien wel beter gezegd om oud te zijn. Ik voel me niet oud dus ik ben niet oud, punt uit”, aldus de presentator in gesprek met De Telegraaf.

Toch gaat opstaan een stuk lastiger dan vroeger en merkt Huisman, die in juni 2017 zijn arm brak en daar nog steeds van moet herstellen, “dat het niet meer beter zal worden”. “Je slikt een pilletje voor het een en ander en dat zal nooit anders worden, er komen alleen maar pilletjes bij. Realistisch gezien weet je ook dat je je langste tijd hebt gehad.”

Een dag niets doen is geen optie voor de presentator. “Mijn vader ging bijvoorbeeld met 57 jaar met pensioen. Hij ging zich ook meteen als een oude man gedragen. Dat wil ik te allen tijde voorkomen. Je moet een doel in het leven hebben en je vooral niet confirmeren aan je leeftijd.”

Reggae-ster Jimmy Cliff 22 juli voor het laatst te zien in Nederland

Zanger Jimmy Cliff is zaterdag 22 juli voor de laatste keer in zijn carrière te zien in Nederland. ‘The King of Reggae’, zoals de Jamaicaan wordt genoemd, treedt op tijdens het Reggae Rotterdam Festival in het Rotterdamse Kralingse Bos.

 

Het optreden is onderdeel van de afscheidstournee van Cliff. De zeventigjarige zanger kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met optreden na deze tournee.

Cliff, wiens echte naam James Chambers is, brak in de jaren tachtig en negentig internationaal door met nummers als Reggae Night, Wild World, The Harder They Come en Hakuna Matata. Hij won diverse Grammy Awards en werd in 2010, als tweede reggae-artiest na Bob Marley, opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

 

Reggae Rotterdam Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in Rotterdam. De organisatie maakte eerder al bekend dat Black Uhuru, Yellowman, Collie Buddz, Richie Spice, Mr Vegas, Chaka Demus & Pliers en Popcaan ook op zullen treden.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan.